Υπουργείο Υγείας: Αρνητικά τα δείγματα για κορωνοϊό

Υπουργείο Υγείας: Αρνητικά τα δείγματα για κορωνοϊό

Το Υπουργείο Υγείας  ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου πως  “το αποτέλεσμα σε όλα τα δείγματα της υπό διερεύνηση ασθενούς για κορωνοϊού ήταν αρνητικά”.
Η ασθενής, που παρουσιάζει βελτιωμένη κλινική κατάσταση, θα παραμείνει για νοσηλεία για προληπτικούς λόγους. Επιπλέον, σε μικρό αριθμό ατόμων που ταξίδεψαν στη συγκεκριμένη πτήση από Κίνα και κατά την εξέτασή τους από τους επαγγελματίες υγείας του Αεροδρομίου Λάρνακας βρέθηκαν ασυμπτωματικοί, δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες για μέτρα προφύλαξης και αυτό-παρακολούθησης για τις επόμενες 14 μέρες.
Για οποιαδήποτε εξέλιξη για τον ιό, το Υπουργείο Υγείας θα προβαίνει σε επίσημες ανακοινώσεις.

Χθες το μεσημέρι  προκλήθηκε αναστάτωση  στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, καθώς  πληροφορίες ήθελαν γυναίκα κινεζικής καταγωγής να παρουσίαζε συμπτώματα που έμοιαζαν με εκείνα του κορωνοϊου, αφού είχε επισκεφθεί την Κίνα πριν από δύο εβδομάδες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα βρισκόταν σε πτήση από την Μόσχα με προορισμό την Λάρνακα όταν παρουσίασε υψηλό πυρετό και άλλα συμπτώματα του ιού. Μόλις το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας κλήθηκε να υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις στη βάση των πρωτοκόλλων που έχουν καταρτιστεί από το Υπουργείο Υγείας. Στο ίδιο αεροσκάφος επέβαιναν 85 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα. Όλοι έχουν συμπληρώσει σχετικό έγγραφο, όπως προνοεί το Υπουργείο σε αυτή την περίπτωση.
Επίσης, το πλήρωμα, και όσοι επιβάτες κάθονταν δύο σειρές μπροστά, δίπλα και πίσω από τη γυναίκα αλλά και ορισμένα άτομα, τα οποία επίσης είχαν ταξιδέψει στην Κίνα εξετάστηκαν προληπτικά.

 

Share this post