Ύποπτο περιστατικό κορωνοϊού στην Κύπρο

Ύποπτο περιστατικό κορωνοϊού στην Κύπρο

Την Δευτέρα συνάντηση Αναστασιάδη -Ακιντζί με την δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή Υγείας 

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι Κινέζος πολίτης που διαμένει μόνιμα στην Κύπρο και είχε επισκεφθεί την Κίνα τις προηγούμενες μέρες παρουσίασε συμπτωματολογία που ομοιάζει με εκείνη του κορωνοϊού.
Ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα που καθορίστηκαν από τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και τις άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες και ο ασθενείς μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου μετά από τη διενέργεια των σχετικών εξετάσεων αποκλείστηκε η πιθανότητα Γρίπης Α.


Με σκοπό να γίνει περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού τις επόμενες μέρες, ο ασθενής θα κρατηθεί για νοσηλεία. Τονίζεται ότι πρόκειται για ύποπτο περιστατικό και όχι επιβεβαιωμένο.
Το Υπουργείο Υγείας θα τηρεί ενήμερους τους πολίτες για οποιεσδήποτε εξελίξεις.

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατίας ο πρόεδρος Αναστασιάδης  είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη,  Μουσταφά Ακιντζί, με τον τελευταίο να μεταφέρει τις ανησυχίες του για τους κινδύνους από την εξάπλωση του κορωναϊού  και την ανάγκη συνεργασίας προκειμένου να ληφθούν από κοινού μέτρα για προφύλαξη του Κυπριακού λαού.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης , λαμβάνοντας υπόψη το υπέρτερο καθήκον προστασίας των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, και την ανάγκη λήψης των επιβαλλόμενων μέτρων προς αποτροπή των όποιων κινδύνων από εξάπλωση του ιού, συμφώνησε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη όπως η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή Υγείας συνέλθει τη Δευτέρα 03 Φεβρουαρίου στις 18:00 στο Λήδρα Πάλας.

Ενόψει της προγραμματιζόμενης παρουσίας των δύο ηγετών για την εκδήλωση της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό στις 7.30μμ στον ίδιο χώρο, συμφωνήθηκε στις 19:00  να υπάρξει από κοινού συνάντηση των δύο ηγετών με την Τεχνική Επιτροπή, ούτως ώστε να ενημερωθούν για τους βέλτιστους τρόπους συνεργασίας και τα αναγκαία μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν με στόχο να παρασχεθεί η μέγιστη δυνατή προστασία στον κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. 

Share this post