Τουρκία :Νέο αρνητικό ρεκόρ: 4.117 κρούσματα σε μία μέρα

Τουρκία :Νέο αρνητικό ρεκόρ: 4.117 κρούσματα σε μία μέρα

Κατέληξαν 87 ακόμη άνθρωποι, 1.492 νοσηλεύονται στην εντατική

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, Μηνάς Βασιλειάδης

Άλλοι 87 άνθρωποι έχασαν σήμερα  τη μάχη με την ασθένεια που προκαλεί ο ιός SARS-CoV-2, ενώ 1.492 νοσηλεύονται στην εντατική και 995 είναι διασωληνωμένοι. Ως εκ τούτου ο αριθμός των νεκρών από τον Covid-19 αυξάνεται και πλέον μετρά 812 θύματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα καθημερινά το υπουργείο Υγείας,  αυξήθηκε αισθητά και ο αριθμός των εργαστηριακών εξετάσεων (24.900 αναλύσεις μέσα σε μία μόλις ημέρα), αυξήθηκε όμως και ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, καταρρίπτοντας το αρνητικό ρεκόρ της Τρίτης (3.892). Συγκεκριμένα σήμερα εντοπίστηκαν 4.117 νέα κρούσματα του κορονοϊού ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 38.226. Θεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο 264 άνθρωποι, ανεβάζοντας τον αριθμό εκείνων που έχουν ιαθεί σε 1.846.

Σε ανάρτησή του στο twiter, ο υπουργός Φαχρεττίν Κοτζά επανέλαβε την καθημερινή του έκκληση προς τους πολίτες να προσέχουν στις επαφές τους και πρόσθεσε ότι η αύξηση του αριθμού εκείνων, που μεταφέρονται στην εντατική παρουσιάζει πτωτική τάση.

Εντωμεταξύ, απαγορεύτηκε με απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας η απόλυση εργαζομένων. Η απόφαση έχει αρχική ισχύ τρεις μήνες, ωστόσο, εάν ο Ταγίπ Ερντογάν το επιθυμεί, μπορεί να αυξήσει το διάστημα αυτό σε έξι μήνες. Οι εργοδότες που αδυνατούν να πληρώσουν τους μισθούς των εργαζομένων θα μπορούν να τους παραχωρούν άδεια άνευ αποδοχών, θα πρέπει ωστόσο να τους καταβάλλουν καθημερινά το ποσό των 39,24ΛΤ (€5,32).

Το ίδιο ποσό υποχρεούνται να καταβάλλουν και σε όσους εργαζόμενους απέλυσαν μετά τις 15 Μαρτίου, υπό την προϋπόθεση ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι δεν επωφελούνται από το ταμείο ανεργίας.

*Στις παραστάσεις (η πρώτη σε γραμμική κλίμακα και η δεύτερη σε λογαριθμική,η οποία αποτυπώνει την τάση)των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και τωνθ ανάτων που έχει προκαλέσει στην Τουρκία η ασθένεια Covid-19 που προκαλεί ο κορονοϊός SARS-CoV-2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post