Στην Λεμεσό στις 21 /2 το «Σαρλ Ντε Γκολ»

Στην Λεμεσό στις 21 /2 το «Σαρλ Ντε Γκολ»

Αναβάθμιση συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων με εκτιμώμενο κόστος 240 εκατομμυρίων ευρώ.

Κανονικά και χωρίς να προκύψει το παραμικρό πρόβλημα, συνεχίζεται η δραστηριότητα των γαλλικών ναυτικών δυνάμεων, εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκολ» από το τεμάχιο 1 και τα 13 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Λεμεσού που βρισκόταν την περασμένη Πέμπτη, μετακινήθηκε προς το κέντρο της ΑΟΖ και το τεμάχιο 9. Το αεροπλανοφόρο κινείται στο βόρειο τμήμα του τεμαχίου, συνοδευόμενο από το πλοίο Γενικής Υποστήριξης και πολεμικά πλοία. Το «Σαρλ Ντε Γκολ» θα συνεχίσει να κινείται στην περιοχή τις επόμενες δυο εβδομάδες, προτού πιάσει λιμάνι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Κ», το αεροπλανοφόρο θα δέσει στη Λεμεσό τη μεθεπόμενη Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου. Κατά την πενταήμερη παραμονή του το αεροπλανοφόρο, σύμφωνα με τις πληροφορίες θα είναι ανοιχτό για το κοινό να το επισκεφθεί. Το «Σαρλ Ντε Γκολ» θα αποπλεύσει από τη Λεμεσό στις 26 Φεβρουαρίου χωρίς να έχουν γίνει γνωστές οι επόμενες δραστηριότητές του, στην περιοχή ή κάπου αλλού.

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται κυπριακό λιμάνι τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Στη Λεμεσό για ολιγοήμερη παραμονή και ανάπαυλα του προσωπικού του, είχε πιάσει το «Σαρλ Ντε Γκολ» το 2016. Συγκεκριμένα στις 16 Οκτωβρίου της χρονιάς εκείνης, το αεροπλανοφόρο που συμμετέχει στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών είχε επισκεφθεί την Κύπρο.

Αναβάθμιση  οπλικών συστημάτων

Το Υπουργείο Άμυνας, μετά από το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «La Tribune», ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της αναβάθμισης της επιχειρησιακής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς, έχει υπογράψει συμβόλαια που αφορούν σε αναβάθμιση συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων με εκτιμώμενο κόστος 240 εκατομμυρίων ευρώ.
Λόγω του ευαίσθητου του ζητήματος που άπτεται θεμάτων εθνικής ασφάλειας, δεν υπάρχει πρόθεση για περαιτέρω λεπτομέρειες επί του παρόντος.

Share this post