Ρεκόρ θανάτων (96) σήμερα στην Τουρκία

Ρεκόρ θανάτων (96) σήμερα στην Τουρκία

4.056 νέα κρούσματα. 1.552 άτομα στην εντατική και 1.017 είναι διασωληνωμένοι. 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, Μηνάς Βασιλειάδης

Τους περισσότερους θανάτους μέσα σε μία μέρα λόγω της ασθένειας Covid-19 κατέγραψε το υπουργείο Υγείας, καθώς σήμερα στην τακτική του ενημέρωση, το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι 96 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τη νόσο. Ως εκ τούτου ο αριθμός των θυμάτων της επιδημίας στην Τουρκίας αυξήθηκε στους 908 ανθρώπους.
Επιπλέον, μετά από σχεδόν 29 χιλιάδες εργαστηριακούς ελέγχους δειγμάτων από ενδεχόμενους φορείς του ιού SARS-CoV-2 διαπιστώθηκαν 4.056 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό σε 42.282.
Στην εντατική νοσηλεύονται 1.552 άτομα ενώ 1.017 είναι διασωληνωμένοι.
Τη μάχη με τον ιό κέρδισαν σήμερα  296 άνθρωποι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ιαθέντων σε 2.142.

 


Ο υπουργός Υγείας, Φαχρεττίν Κοτζά, παράλληλα με τον πίνακα στοιχείων που δίνει καθημερινά στη δημοσιότητα ανήρτησε στο Twitter το εξής μήνυμα:
«296 από τους ασθενείς μας ανάρρωσαν. Συνολικά έχουν λάβει εξιτήριο 2.142 άνθρωποι. Είμαστε σχεδόν στον στόχο μας για 30 χιλιάδες τεστ ανά ημέρα. Παρά την καθημερινή αύξηση των ελέγχων (τεστ) η αύξηση των κρουσμάτων [σ.σ. σε σχέση με τις διαγνώσεις] δείχνει τάση προς μείωση. Ο ιός αντλεί δύναμη από τις [ανθρώπινες] επαφές. Ας μείνουμε στο σπίτι».

 

 

 

 

 

Εμβόλιο το φθινόπωρο;
Στην καλύτερη περίπτωση, όπως υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, το φθινόπωρο —ενδεχομένως και τον Σεπτέμβριο— θα είναι έτοιμο το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Η επικεφαλής των κλινικών δοκιμών του εμβολίου είναι η καθηγήτρια Σάρα Γκίλμπερτ, η οποία επισημαίνει ότι πάνω από 500 εθελοντές θα συμμετέχουν στις κλινικές δοκιμές που θα ξεκινήσουν αυτό το μήνα και διαρκέσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο. Οι επιστήμονες της Οξφόρδης προσθέτοντας ότι οι κλινικές δοκιμές θα είναι διευρυμένης κλίμακας.
Αυτό, πάντως, είναι το «καλύτερο σενάριο» καθώς ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της Βρετανίας είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι το εμβόλιο δεν θα μπορούσε να είναι έτοιμο πριν από το 2021.

Share this post