Πλήρης ανακαίνιση στο κτίριο της Α. Κ. Σχολής Αϊναλίτσεσμε

Πλήρης ανακαίνιση στο κτίριο της Α. Κ. Σχολής Αϊναλίτσεσμε

Ακόμη ένα στολίδι απέκτησε η Μεγαλώνυμος Κοινότητα Σταυροδρομιού στην Πόλη. Πρόκειται για  το εκ βάθρων ανακαινισμένο κτίριο της Αστικής Κοινοτικής Σχολής Αϊναλίτσεσμε (φωτ από το εσωτερικό του κτιρίου: Μ.Βασιλειάδης).

Το ιστορικό κτίριο, το οποίο βρίσκεται επί της λεωφόρου Ταρλάμπασι στο ύψος του λόφου ‘Τεπέμπασι’ και στο ρεύμα προς Άκσαραϊ, βρισκόταν για πολλά χρόνια σε μη κατοικήσιμη κατάσταση, ενώ το υπόγειό του ήταν μονίμως πλημμυρισμένο, με το νερό να φθάνει μέχρι και το ενάμισι μέτρο.

Στο κτίριο θα νοικιάζονται διαμερίσαματα σε προσιτή τιμή για φοιτητές και εργαζομένους από την Ελλάδα, ενώ θα διαμένουν και φιλοξενούμενοι της Κοινότητας Σταυροδρομίου.
Στο ανακαινισμένο κτίριο  τέλεσε αγιασμό ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρανουπόλεως κ. Γερμανός, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τράλλεων κ. Βενιαμίν.

ΦΩΤΟ: Ν. ΜΑΓΓΙΝΑΣ

Το παρών έδωσαν, Άρχοντες του Οικουμενικού Θρόνου, πρόεδροι και μέλη εφορειών και Κοινοτήτων, ενορίτες και φίλοι, τους οποίους υποδέχθηκαν τα μέλη της Εφοροεπιτροπής της Κοινότητος Σταυροδρομιού, με επικεφαλής τον δραστήριο και επιτυχημένο  πρόεδρο κ. Γιώργο Παπαλιάρη.
Στον χαιρετισμό του, ο κ. Γερμανός διαβίβασε τις ευχές και ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και δήλωσε συγκινημένος που τέλεσε τον αγιασμό «με αφορμήν της αναστηλώσεως και ανακαινίσεως του κτιρίου τούτου, όπου επί πολλά έτη εστεγάζετο το δημοτικόν σχολείον της περιφέρειας ταύτης του Αϊναλίτσεσμε».

Εξήρε, παράλληλα, το έργο της Κοινότητας Σταυροδρομίου, «το οποίο στέλνει μήνυμα ελπίδας», όπως υπογράμμισε.
Ο πρόεδρος της Εφοροεπιτροπής Γιώργος Παπαλιάρης μοιράστηκε την εμπειρία του από την έναρξη του σχεδιασμού του έργου της ανακαίνισης, όταν η ομάδα του συνέλλεγε πληροφορίες για να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς. «Το μπαλκόνι είχε πάρει κλίση, το υπόγειο ήταν μονίμως πλημμυρισμένο», είπε μεταξύ άλλων.

«Ήρθαν βολικά τα πράγματα και μαζί με τους συνεργάτες μου τα καταφέραμε. Εύχομαι —και το πιστεύω— ότι θα μπορέσουμε να παραδώσουμε στους επόμενους ένα πιο εύκολο έργο. Να μπορούν όλοι να βλέπουν τα κτίρια μας ‘ζωντανά’ και νοικοκυρεμένα, όπως αρμόζει στον πολιτισμό μας», συμπλήρωσε.


Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρόεδρος της κοινότητος Μεσαχώρου (Ortaköy) Στράτος Δολτσινιάδης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η κοινότητα Μεσαχώρου «προσφέρει το συμβολικό ποσό των 15.000ΛΤ για τις ανάγκες του κτιρίου», κάτι που προκάλεσε τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε  με  την κοπή της βασιλόπιττας και δεξίωση.

Μηνάς Βασιλειάδης

Share this post