Ομόφωνη διαγραφή Παπαδάκη

Ομόφωνη διαγραφή Παπαδάκη

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο (Π.Σ) της ΕΔΕΚ ικανοποίησε την διαφανείσα από τον περασμένο Νοέμβριο βούληση του  προέδρου του κόμματος Μαρίνου Σιζόπουλου  και  διέγραψε τον “ανυπάκουο” ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδάκη. Σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις , που έγιναν στην Λευκωσία, απόψε το Π.Σ. συνήλθε στην Λεμεσό, πόλη του προέδρου του κόμματος και του προέδρου του Π.Σ. Δώρου Θεοδώρου.

Ανακοίνωση, την οποία διάβασε στους δημοσιογράφους ο γραμματέας του Π.Σ. Μορφάκης Σολωμονίδης αναφέρει:

“Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ σε αποψινή του συνεδρίαση με θέμα τις καταγγελίες εναντίον του Ευρωβουλευτή του κόμματος Δημήτρη Παπαδάκη για αντικομματική συμπεριφορά, αφού έλαβε υπόψην του όλες τις μαρτυρίες και τεκμήρια που κατατέθηκαν ενώπιόν του, καθώς επίσης και τη συμπεριφορά του Δημήτρη Παπαδάκη με την απόφασή του να αποταθεί στο δικαστήριο για ερμηνεία εγγράφου το οποίο ο ίδιος υπέγραψε εν μέσω της εν εξελίξει πειθαρχικής διαδικασίας εναντίον του, δείχνει ξεκάθαρα τις μεθοδευμένες ενέργειές του για να παρέμβει και να επηρεάσει την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου αλλά και της κοινής γνώμης.
Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που έγιναν, ούτε την υστάτη δεν έχει δείξει τον παραμικρό σεβασμό στο κόμμα που τον εξέλεξε και στις εσωτερικές νόμιμες καταστατικές διαδικασίες.
Η όλη στάση και συμπεριφορά του αποδεικνύει πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας ότι ο ίδιος έχει θέση τον εαυτό του εκτός κόμματος.


Ως εκ τούτου το Πειθαρχικό Συμβούλιο μη έχοντας άλλη επιλογή αποφάσισε ομόφωνα την διαγραφή του από το μητρώο μελών του Κ.Σ. ΕΔΕΚ.
Το σκεπτικό της απόφασης θα δοθεί στην δημοσιότητα”.

Μέλος της ΕΔΕΚ σχολίασε την απόφαση, λέγοντας: “Τώρα πάμε παρακάτω. Η ιστορία αυτή θα έχει συνέχεια”. Ωστόσο το ίδιο μέλος απέφυγε να γίνει πιο συγκεκριμένο.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας έχει καλέσει την ηγεσία της ΕΔΕΚ και το Π.Σ. να εμφανιστούν ενώπιον του, στις 9 Μαρτίου, μετά από αίτηση των δικηγόρων του ευρωβουλευτή για ερμηνεία της συμφωνίας, που υπέγραψε με επιφύλαξη ως υποψήφιος ο Δ. Παπαδάκης.  Στην σχετική κλήση επισημαίνεται ότι,  αν οι καθ’ ων η αίτηση δεν καταχωρήσουν εμφάνιση , θα εκδοθούν διατάγματα και θα ακολουθηθούν διαδικασίες όπως κρίνει ορθό και δίκαιο ο δικαστής.

Share this post