Οι ταχυδρόμοι τίμησαν τον Άγιο Ζήνωνα

Οι ταχυδρόμοι τίμησαν τον Άγιο Ζήνωνα

Την πρώτη επίσημη εμφάνισή του, μετά την επιστροφή  από την Αμερική, έκανε σήμερα , 10 Φεβρουαρίου 2020, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμος, ο οποίος τέλεσε αγιασμό στο Επαρχιακό Ταχυδρομείο Λευκωσίας, με την ευκαιρία της μνήμης του προστάτου των ταχυδρόμων, αγίου Ζήνωνος του ταχυδρόμου.
Παρόντες ανάμεσα σε άλλους ήταν ο διευθυντής τού Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, τα στελέχη και υπάλληλοι τής υπηρεσίας καθώς και το εξυπηρετούμενο κοινό.
Ο Μακαριώτατος, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους ευχήθηκε καταρχάς την παρά Κυρίου ενίσχυση στο σημαντικό έργο που επιτελούν οι ταχυδρομικές υπηρεσίες στη διακίνηση τής αλληλογραφίας και των υπόλοιπων δεμάτων προς εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.
Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην εξυπηρέτηση, της οποίας έτυχε κατά την παραμονή του σε κλινική των Η.Π.Α., ο Μακαριώτατος τόνισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η σωστή, προσηνής και ευγενική συμπεριφορά των υπαλλήλων προς τους εκάστοτε προσερχομένους στις Υπηρεσίες , ώστε «δίδοντας τον καλύτερο εαυτό τους, προβάλλουν τόσο την Υπηρεσία τους όσο και το  σύστημα λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού της χώρας».
Ακολούθησε προσφώνηση από τον υπεύθυνο του Επαρχιακού Ταχυδρομείου Λευκωσίας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τις πατρικές νουθεσίες του, αλλά και για την παρουσία του στα Ταχυδρομεία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μετά την επιστροφή του από την Αμερική.
Στη συνέχεια, όλοι οι παρευρισκόμενοι προσκύνησαν με τάξη την ιερή εικόνα τού αγίου Ζήνωνος και πήραν αγιασμό.

Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου

Share this post