ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ

To απόγευμα έλαβα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από το προεδρικό την ακόλουθη ειδοποίηση:
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, πλαισιωμένος από τους αρμόδιους Υπουργούς, θα προβεί σε δηλώσεις, αναφορικά με τις σημερινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για το θέμα της αντιμετώπισης του κορωνοϊού, απόψε στις 7μμ, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Οι δηλώσεις θα καλυφθούν (σε ζωντανή μετάδοση) από κάμερα του ΡΙΚ ως pool για τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Για φωτογραφίες θα καλυφθεί pool από το ΓΤΠ.
Σημειώνεται ότι όσα ΜΜΕ επιθυμούν να υποβάλουν ερωτήσεις κατά τη διάρκεια των δηλώσεων μπορούν να το πράξουν μέσω ενός εκπροσώπου τους με μία ερώτηση μόνο. Για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να δηλώσουν όνομα δημοσιογράφου και αριθμό τηλεφώνου του ώστε να συμπεριληφθεί σε ειδική ομάδα (στο WhasApp) όπου θα υποβάλλονται οι ερωτήσεις.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 99588299 μέχρι τις 5μμ.
Νοείται ότι ο αριθμός ερωτήσεων που θα τεθούν στους Υπουργούς θα εξαρτηθεί από τα χρονικά περιθώρια μέσα στα οποία θα πραγματοποιηθεί η όλη διαδικασία».
Υπέβαλα προς τον Υπουργό Γεωργίας την εξής ερώτηση: « Στην Κύπρο χώρα μέλος της Ε.Ε νομίζω ότι δεν υπάρχει σωστή πολιτική για τα ζώα, ιδιαίτερα τα αδέσποτα. Αντιθέτως στην Τουρκία με κρατική πολιτική τα ζώα εμβολιάζονται και τους παρέχεται φαγητό και νερό , μέσω των δημοτικών αρχών σε τακτική βάση ακόμη και σε περιόδους κρίσεων. Σκέφτεστε να κάνετε κάτι για το ζήτημα αυτό; ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΒΙΚΕΤΟΣ ανταποκριτής εφημερίδας ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ Κωνσταντινούπολης.
Η απάντηση που έλαβα ήταν : «Ο Υπουργός Γεωργίας δεν θα είναι στη διάσκεψη».
Ωστόσο , νομίζω ότι ήταν μια υπεκφυγή , διότι όλο το Υπουργικό Συμβούλιο αποφασίζει για την σχετική πολιτική.
Έστειλα άλλο ερώτημα προς τον ΥΠΕΞ για τον επαναπατρισμό των Κυπρίων , αλλά την απέσυρα, γιατί το θέμα είχε καλυφθεί από ερωτήσεις άλλων συναδέλφων.
Η τελευταία ερώτηση, που έστειλα , επειδή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι τα μέτρα «είναι χωρίς καμία εξαίρεση για τις γιορτές του Πάσχα», ήταν :
[19:55, 8/4/2020] Viketos Aristeidis: “Θα εκδοθεί νέο διάταγμα που να ορίζει ότι οι ακολουθίες Μ. Βδομάδας και Ανάστασης θα γίνουν ΜΟΝΟ στους Μητροπολιτικούς Ναούς προεξαρχόντων των οικείων Μητροπολιτών κεκλεισμένων των θυρών, όπως αποφασίστηκε και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο;”. 
Την ερώτηση αυτή δεν την διάβασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , Κυριάκος Κούσιος. Λογοκρισία, ή η ερώτηση δεν «χώρεσε» στα χρονικά πλαίσια της διαδικασίας; Το συμπέρασμα δικό σας.

Α. ΒΙΚΕΤΟΣ

Share this post