Οδηγίες Κληρίδη για διερεύνηση δηλώσεων προέδρου ΕΔΕΚ

Οδηγίες Κληρίδη για διερεύνηση δηλώσεων προέδρου ΕΔΕΚ

*Επικροτεί ο Παπαδάκης την παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα

*Το απόγευμα συνεδριάζει το Π.Γ. της ΕΔΕΚ

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης,  με σημερινή επιστολή του προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας ζήτησε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση,  την έναρξη άμεσης διερεύνησης των δημόσιων δηλώσεων στις οποίες προέβηκε χθες το πρωϊ ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ κ. Μ. Σιζόπουλος στη πρωϊνή ραδιοφωνική εκπομπή «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο, ως προς το ενδεχόμενο διάπραξης οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων από οποιοδήποτε πρόσωπο.
Στις δηλώσεις του ο κ. Σιζόπουλος έκανε αναφορά σε συστηματική προσπάθεια Ευρωβουλευτή να οικειοποιηθεί χρήματα του Ευρωκοινοβουλίου για τη χρηματοδότηση ιδιωτικής κερδοσκοπικής εταιρείας με την οποία ο ίδιος έχει σχέση.

Ως γνωστόν χθες ο ευρωβουλευτής Δ.Παπαδάκης κάλεσε τον Μαρίνο Σιζόπουλο  εντός 24 ωρών να παρουσιαστεί στον Αρχηγό Αστυνομίας και να προβεί σε επίσημη καταγγελία , καταθέτοντας τα έγγραφα και τα στοιχεία , που υποστηρίζει ότι κατέχει κατά του ευρωβουλευτή για να τύχουν της δέουσας αξιολόγησης από τις αρμόδιες ανακριτικές αρχές.

Σε αντίθετη περίπτωση έγραψε ο ευρωβουλευτής θα ζητήσει  την άρση της βουλευτικής ασυλίας του προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου , για την διερεύνηση διάπραξης του αδικήματος της δημοσίευσης από μέρους του ψευδών ειδήσεων.

Καθίσταται σαφές ότι η εμπλοκή του Γενικού Εισαγγελέα, αλλά και ανακριτών στην διαμάχη,  που έχει ξεσπάσει στην ΕΔΕΚ έρχεται να συμπληρώσει το σκηνικό ρήξης που επικρατεί στο χώρο των σοσιαλιστών. Το κλίμα των τελευταίων ημερών  και τα υπονοούμενα της ηγεσίας της ΕΔΕΚ κατά του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη είχαν ως επιστέγασμα δηλώσεις του προέδρου του κόμματος.
Στις δηλώσεις του ο κ. Σιζόπουλος έκανε αναφορά σε “συστηματική προσπάθεια ευρωβουλευτή να οικειοποιηθεί χρήματα του Ευρωκοινοβουλίου για τη χρηματοδότηση ιδιωτικής κερδοσκοπικής εταιρείας με την οποία ο ίδιος έχει σχέση”.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, δεν θα προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία, όπως τον είχε καλέσει ο Δημήτρης Παπαδάκης να πράξει, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του κινήματος Μορφάκης Σολωμονίδης.
Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο του ΡΙΚ, πριν από την ανακοίνωση του Γενικού Εισαγελλέα , ο κύριος Σολωμονίδης, ανέφερε πως μετά την ενημέρωση του Πολιτικού Γραφείου, σήμερα στις 7 το βράδυ, θα ληφθούν αποφάσεις για τους περαιτέρω χειρισμούς.
Διευκρίνισε πως ο Μαρίνος Σιζόπουλος, δεν αναφέρθηκε στην διάπραξη ποινικών αδικημάτων από τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Δήλωση Παπαδάκη

Από το Στρασβούργο ο ευρωβουλευτής έστειλε στο τύπο την ακόλουθη δήλωση:

“Επικροτούμε την παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα, η οποία ακολούθησε μετά από την άρνηση του κ. Σιζόπουλου να δώσει τα στοιχεία στην Αστυνομία και την απόφαση του την οποία ανακοίνωσε δημόσια, σημειώνοντας ότι εμείς επιδιώξαμε με επιστολές μας προς τον Γενικό Εισαγγελέα και τον αρχηγό της Αστυνομίας για να κληθεί να καταθέσει.

Σημειώνω ότι ως Ευρωβουλευτής είμαι αξιωματούχος της ΕΕ και τυγχάνω προστασίας, αλλά και ελέγχου από τα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να μιλήσετε με τον δικηγόρο μου, κ. Θεοφάνη Ανδρέου (22460790) καθώς το όλο θέμα είναι εξ αντικειμένου νομικό”.

Share this post