«Ο νέος σούπερ σταρ της Ελλάδας: η ήρεμη φωνή»

«Ο νέος σούπερ σταρ της Ελλάδας: η ήρεμη φωνή»

Άρθρο τουρκικής ιστοσελίδας για τον Έλληνα λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόρδα

Του Suleyman Gencel

«Ο νέος σούπερ σταρ της Ελλάδας: η ήρεμη φωνή» είναι ο τίτλος άρθρου στην τουρκική ιστοσελίδα A3haber. Ο  αρθρογράφος Suleyman Gencel αναφέρεται στον Σωτήρη Τσιόρδα και στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού από την Ελλάδα.

Υπενθυμίζει ότι η χώρα κατέχει την πέμπτη θέση στην Ευρώπη στην κατάταξη που αφορά τις πιο γερασμένες χώρες με μέσο όρο 46,3 και επισημαίνει ότι η Τουρκία είναι η χώρα με τον πιο νέο πληθυσμό με 31,7. «Όμως όταν κοιτάξουμε τους αριθμούς δείχνουν ότι οι Έλληνες περνούν με πολύ πιο επιτυχημένο τρόπο αυτή την υπόθεση», γράφει ο αρθρογράφος παραθέτοντας στοιχεία για την εξάπλωση της ασθένειας στην Ελλάδα και αναφερόμενος στα μέτρα που λαμβάνονται από τις 23 Μαρτίου.
Σημειώνei  ότι επικεφαλής της όλης προσπάθειας βρίσκεται ο Σωτήρης Τσιόρδας, τον οποίο ο αρθρογράφος χαρακτηρίζει ως τον «νέο σούπερ σταρ της Ελλάδας» και τον «πιο γνωστό άνδρα της χώρας», τονίζοντας  ότι οι Έλληνες τον αποκαλούν «η ήρεμη φωνή».

Επίσης , επαινεί  το γεγονός  ότι «η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει κατά γράμμα ό,τι λέει αυτός, παρά την αντίθεση της Εκκλησίας», προσθέτοντας ότι «δεν μπορούν όλοι να απαγορεύσουν τις κυριακάτικες λειτουργίες σε μιαν χώρα που το σύνολο του πληθυσμού είναι ορθόδοξοι». «Όμως, η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε την θέση του Σωτήρη και απαγόρευσε όλες τις θρησκευτικές λειτουργίες», σημειώνεται στο δημοσίευμα και προστίθεται ότι ο Σωτήρης Τσιόρδας ήθελε να μην γίνει η Ελλάδα Ιταλία, να είναι ένα βήμα μπροστά στην εξάπλωση του ιού και να εφαρμόσει σωστά την καραντίνα.
«Στο σημείο που έφτασαν τα πράγματα φαίνεται ότι είναι πετυχημένος ο Σωτήρης», αναφέρει το δημοσίευμα.

*Το άρθρο μας το έστειλε φίλος , που το βρήκε  στο διαδίκτυο . Για την μετάφραση των κύριων σημείων του ευχαριστούμε το Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων του ΓΤΠ.

https://www.a3haber.com/2020/04/09/yunanistanin-yeni-super-stari-sakin-ses/

Share this post