Ο Ερντογάν “τρίζει τα δόντια” στην Μόσχα

Ο Ερντογάν “τρίζει τα δόντια” στην Μόσχα

Την καλεί να μην εμποδίσει τη στρατιωτική απάντηση της Άγκυρας προς την Συρία.

Περισσότερους από τριάντα Σύρους στρατιώτες σκότωσαν οι τουρκικές δυνάμεις στη Συρία, υποστηρίζει ο Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι πρόκειται για αντίποινο στις βολές πυροβολικού από πλευράς των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων με αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων Τούρκων στρατιωτών.
Ο Ερντογάν κάλεσε μάλιστα τη Μόσχα να μην εμποδίσει τη στρατιωτική απάντηση της Άγκυρας. Ωστόσο, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας διέψευσε ότι σκοτώθηκαν Τούρκοι στρατιώτες, κάνοντας λόγο μόνο για τραυματίες. Τόνισε επιπλέον ότι η Μόσχα δεν είχε ενημερωθεί για τις κινήσεις Τούρκων στρατιωτών κατά τη διάρκεια της νύχτας στην επαρχία Ιντλίμπ και ως εκ τούτου, επισήμανε, το χτύπημα των συριακών δυνάμεων είναι δικαιολογημένο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε την ίδια ώρα πως η Μόσχα εξακολουθεί να ανησυχεί για τις επιθέσεις μαχητών στην Ιντλίμπ, όπου τουρκικές και συριακές δυνάμεις έχουν συγκρουστεί τις τελευταίες ημέρες. «Παραμένουμε ανήσυχοι από τη δραστηριότητα οργανώσεων μαχητών σε αυτή την περιοχή της Συρίας», είπε ο Πεσκόφ.

Πάντως, η Άγκυρα διαψεύδει τη Μόσχα, υποστηρίζοντας πως είχε ενημερώσει τη ρωσική κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις της στη Συρία.

Για το ίδιο περιστατικό, το “Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων” είχε ανακοινώσει ότι είχαν σκοτωθεί έξι Σύροι στρατιώτες.
Απώλειες καταγράφονται και μεταξύ του άμαχου πληθυσμού στην εμπόλεμη Συρία, όπου συνεχίζονται τα συνδυασμένα πλήγματα από τις δυνάμεις του προέδρου Άσσαντ και της Ρωσίας στην Ιντλίμπ, τελευταίο οχυρό των τζιχαντιστών και των ανταρτών.
Μόνο το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δεκατέσσερις άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Share this post