Μόρφου Νεόφυτος: Με τον Αρχιεπίσκοπο έχουμε θάρρος και θράσος

Μόρφου Νεόφυτος: Με τον Αρχιεπίσκοπο έχουμε θάρρος και θράσος

*Νέα Τάξη Πραγμάτων σημαίνει “ζωή χωρίς Χριστό”.

*Αποδείχθηκε ότι το Σχέδιο Ανάν ήταν “παγίδα”- Το Κυπριακό δεν θα λυθεί με  συνομιλίες , αλλά από τα γεγονότα που θα επιβληθούν. 

*Δεν τον ενδιαφέρει ο Αρχιεπισκοπικός Θρόνος 

Ο Μητροπολίτης Μόρφου , Νεόφυτος, δήλωσε ότι με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄, παρά τις διαφωνίες τους σε ορισμένα θέματα, έχουν δύο κοινά. “Όπως μου έχει πει ο Αρχιεπίσκοπος διαθέτουμε και οι δύο θάρρος και θράσος, τα οποία πρέπει να τα χρησιμοποιούμε για το καλό της Εκκλησίας μας”, σημείωσε. “Ο Αρχιεπίσκοπος έχει αγάπη για την Εκκλησία. Έχουμε κοινό στόχο να κρατηθεί η σχέση των Ελλήνων της Κύπρου με την Εκκλησία”, δήλωσε. 

Σε αποκλειστική συνέντευξη (6.6.2020) στην τηλεοπτική εκπομπή “24 Ώρες” , την οποία παρουσιάζει στον τηλεοπτικό Σταθμό “ALPHA” Κύπρου ο δημοσιογράφος  Κώστας Κωνσταντίνου, ο Μόρφου Νεόφυτος υποστήριξε ότι η πρόσφατη δήλωση του Αρχιεπισκόπου , πως κάποιοι Ιεράρχες “κάνουν σόου” , δεν αφορά τον ίδιο. Επίσης , ανέφερε ότι δεν τον ενδιαφέρει ο Αρχιεπισκοπικός Θρόνος, όταν αυτός κενωθεί. 

Ο Μητροπολίτης Μόρφου δήλωσε ότι το 2003 , όταν άνοιξαν τα οδοφράγματα, πήγε στην έδρα της Μητρόπολης του και στην γενέτειρα του Ζώδια, από την οποία εκτοπίστηκε το 1974, σε ηλικία 12 χρονών, μετά από προτροπή και ενθάρρυνση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, με τον οποίο είχε στην Αθήνα συζήτηση μιας και πλέον ώρας. Μάλιστα , αποκάλυψε τα όσα διαμείφθηκαν μεταξύ του Οικουμενικού Πατριάρχη και του ιδίου. 

“Ψήφισα ¨ΝΑΙ¨ στο Σχέδιο Ανάν το 2004, αλλά δεν είπα στο λαό τι να ψηφίσει”, ανέφερε και πρόσθεσε ότι στην πορεία διέγνωσε πως το Σχέδιο “ήταν παγίδα”. 

Στην ίδια συνέντευξη ο Μόρφου Νεόφυτος υποστήριξε ότι πλέον το Κυπριακό δεν θα λυθεί με συνομιλίες. Διατύπωσε την εκτίμηση ότι “τώρα θα επιβληθούν τα γεγονότα: γενική ανακατάταξη σε Συρία, Λιβύη, Αιγαίο”, ενώ έκανε λόγο για ρωσοτουρκικό πόλεμο. 

Επίσης , μίλησε για τις προσωπικές του εμπειρίες από την γνωριμία με τους Αγίους Πορφύριο, Παΐσιο και Ιάκωβο Τσαλίκη, ενώ απάντησε και στις εναντίον του κατηγορίες, όπως «ταλιμπάν», «ομοφοβικός» κλπ. 

Στην συνέντευξη εξήγησε τις θέσεις , που εξέφρασε περί ομοφυλοφιλίας, σαρκικών αμαρτημάτων  και για τον κορονοϊό.

“Τους ομοφυλόφιλους η Εκκλησία τους βοηθά να μετανοήσουν. Η ομοφυλοφιλία είναι πάθος και όχι φύση. Δεν υπάρχει τρίτο φύλλο. ¨Άρσεν και θήλυ εποίησεν ο Θεός¨”, επεσήμανε .  

Αναφορικά με το  το θέμα της πανδημίας του κορονοϊού είπε, παραπέμποντας στον Χένρι Κίσινγερ και στον Μπιλ Γκέϊτς ,  ότι χρησιμοποιείται από την “Νέα Τάξη Πραγμάτων  για να πετύχει η παγκοσμιοποίηση”. Νέα Τάξη Πραγμάτων σημαίνει -τόνισε – “ζωή χωρίς Χριστό” και πρόσθεσε: “Η Ιστορία γράφτηκε από πολέμους, γεωλογικά φαινόμενα και επιδημίες”. Τώρα , υποστήριξε, “ζούμε τον βιολογικό πόλεμο, ύστερα θα έρθει ο γεωλογικός και ο θερμός πόλεμος”.

Επίσης, ο Μόρφου Νεόφυτος αναφέρθηκε και στον πρώην αρχιμανδρίτη, Παγκράτιο Μερακλή, τον οποίο είπε ο κόσμος αγαπά πολύ και ότι οι δύο τους έχουν πολύ καλή σχέση.

*************
Ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης,  μελέτησε τους φακέλους των υποθέσεων κατά των Μητροπολιτών Μόρφου και Τριμυθούντος για την στάση τους στην περίοδο των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό  και,  παρά τις εισηγήσεις της Αστυνομίας, αποφάσισε ότι δεν συντρέχει λόγος  να οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίου. Ο κ. Κληρίδης έκρινε ότι οι δύο Μητροπολίτες δεν  διέγειραν άλλα πρόσωπα να παρανομήσουν και να παρευρεθούν σε ναούς. Συνεπώς ,  καταχώρηση υπόθεσης εναντίον τους στο δικαστήριο, θα ήταν δύσκολο να αποδειχθεί. 

Share this post