Λειτουργική και Εκκλησιαστική αναγέννηση

Λειτουργική και Εκκλησιαστική αναγέννηση

Ανοικτή επιστολή προς τις Εκκλησίες και τον κόσμο του διεθνούς διαδικτυακού σεμιναρίου του CEMES με θέμα: “Θρησκευτικές Κοινότητες και Εκκλησία σε Περιόδους Πανδημίας”.

«Η παρούσα πανδημία ήταν περίοδος πνευματικής αναγέννησης και ελπίδας και μοναδική ευκαιρία για λειτουργική και συνολική αναγέννηση της Εκκλησίας. Υπήρξε συγκλονιστική εμπειρία βίωσης της αυθεντικής φύσης της Εκκλησίας και οραματισμού επιστροφής στο παραδοσιακό καθεστώς της ιερωσύνης  όλων των πιστών και αναβίωσης μιας ευρύτερης μόνιμης Διακονίας , ανδρών και γυναικών», αναφέρεται σε ανοικτή επιστολή του διεθνούς διαδικτυακού σεμιναρίου του CEMES με θέμα: “Θρησκευτικές Κοινότητες και Εκκλησία σε Περιόδους Πανδημίας”.

Όπως είχαμε γράψει σε ανάρτηση μας , στις 9 Απριλίου 2020, το διαδικτυακό σεμινάριο του Κέντρου Οικουμενικών, Ιεραποστολικών και Περιβαλλοντικών Μελετών (CEMES) είχε  στόχο τον προβληματισμό από κοινού με την διεθνή Ορθόδοξη θεολογική κοινότητα για τις επιπτώσεις στην ζωή της Εκκλησίας της παρούσης πανδημίας COVID-19 .
Το σεμινάριο εστίασε  στις διάφορες πτυχές της εκκλησιαστικής ζωής, με την ανταλλαγή πληροφοριών και επιστημονικών απόψεων σ τομείς   όλου σχεδόν του  φάσματος του θεολογικού επιστητού.

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Οικουμενικών, Ιεραποστολικών και Περιβαλλοντικών Μελετών «Μητροπολίτης Παντελεήμων Παπαγεωργίου» (CEMES), ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2011.

Αποτελεί Εταιρεία Αστικής Ευθύνης και έχει ως στόχο την προώθηση, με την ανωτάτου επιπέδου διδασκαλία, και τη θεολογική τεκμηρίωση με την αντικειμενική επιστημονική έρευνα, κάθε μορφής οικουμενικού και διαθρησκειακού διαλόγου της κατά Ανατολάς Ορθοδόξου Εκκλησίας, όπως επίσης και του αυθεντικού Ορθοδόξου Ιεραποστολικού ιδεώδους, την ενίσχυση των Ιεραποστολών της Εκκλησίας, την αλληλογνωριμία και ειρηνική συνύπαρξη των λαών της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων, της Ευρώπης αλλά και της υφηλίου, και την προώθηση και καλλιέργεια, με την έρευνα και διδασκαλία, περιβαλλοντικής συνείδησης για τη διατήρηση της ακεραιότητας της κτιστής δημιουργίας κατά την εκκλησιαστική ορολογία.

Δημοσιεύουμε στη συνέχεια την Επιστολή προς τις Εκκλησίες και το Λαό του διεθνούς διαδικτυακού σεμιναρίου του CEMES – σε συνεργασία με το IHU – με θέμα: “Θρησκευτικές Κοινότητες και Εκκλησία σε Περιόδους Πανδημίας”.

de3cee09c369343637e1 by api-252216552 on Scribd

*Πιο κάτω διαβάστε το τελικό ανακοινωθέν του σεμιναρίου, που τιτλοφορείται : 

“COVID-19 : Μοναδική ευκαιρία αναγέννησης της Ορθόδοξης Εκκλησίας”

 

e132c7dbbdc3ad35540e by api-252216552 on Scribd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post