Για το κρούσμα στο ΥΠΕΞ

Για το κρούσμα στο ΥΠΕΞ

Προχθές λειτουργός  του Υπουργείου Εξωτερικών , ο οποίος ήταν θετικός στον κορονοϊό και απείχε της εργασίας του , πήγε στο γραφείο του για να παραλάβει έγγραφα και ήρθε σε επαφή με τα τέσσερα άτομα. Το κτήριο του Υπουργείου Εξωτερικών έκλεισε από προχθές το βράδυ, με οδηγίες του ΥΠΕΞ, Νίκου Χριστοδουλίδη, για απολύμανση. Για το περιστατικό δεν εκδόθηκε ανακοίνωση από το Υπουργείο. Το ερώτημα είναι , γιατί επιτράπηκε, έστω και για λίγο , στον συγκεκριμένο λειτουργό να εισέλθει στο Υπουργείο με σοβαρό το ενδεχόμενο να θέσει σε κίνδυνο συναδέλφους του.
Χθες κάποιος μου τηλεφώνησε και με ρώτησε κατά πόσο λειτουργός  του  ΥΠΕΞ βρέθηκε θετικός στον ιό . Αμέσως επικοινώνησα με SMS, με τον υπουργό Νίκο Χριστοδουλίδη και τον ρώτησα τι ακριβώς συμβαίνει. Με ενημέρωσε αναλυτικά, ΑΛΛΑ με παρακάλεσε, πράγμα που τήρησα, να μην γράψω για το ζήτημα. Σεβάστηκα την παράκληση του.
Ωστόσο, στην συνέχεια η είδηση μεταδόθηκε από το ΚΥΠΕ και το ΡΙΚ και στη συνέχεια από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Εμείς , κάναμε αναφορά στο θέμα αργά το βράδυ, επικαλούμενοι το ΡΙΚ και το ΚΥΠΕ.
Γνωρίζοντας την εντιμότητα του κ. Χριστοδουλίδη δεν μπορώ να διανοηθώ ότι παρακάλεσε ένα δημοσιογράφο να μην δημοσιοποιήσει το θέμα- δεν εξετάζω τον λόγο- και να τήρησε διαφορετική στάση με άλλους.
Το συμπέρασμα είναι – και δεν μέμφομαι τα Μέσα Γενικής Ενημερώσεως- ότι κάποιος ή κάποιοι από το ΥΠΕΞ διέρρευσαν την είδηση.
Κατόπιν τούτου ο υπουργός Εξωτερικών , Νίκος Χριστοδουλίδης , έχει μια μόνο επιλογή: Να διατάξει διοικητική έρευνα για να βρεθεί πως έγινε η διαρροή και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Διαφορετικά , αν επιδείξει ανοχή , θα συνεχίζονται οι διαρροές , που δεν είναι ασύνηθες φαινόμενο, και για άλλα ζητήματα. Ο κ. Χριστοδουλίδης οφείλει να δείξει αυστηρότητα και να θέσει τέρμα σε νοσηρές καταστάσεις .
Α. ΒΙΚΕΤΟΣ

Share this post