Ερντογάν: «Η Κρήτη και νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα

Ερντογάν: «Η Κρήτη και νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα

«Η Κρήτη και νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα, μόνο χωρικά ύδατα», ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της  Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επιστροφή του από το Βερολίνο, όπου παραβρέθηκε στην δάσκεψη για την Λιβύη. Ο Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, υπογράμμισε πως η Τουρκία έχει την μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο. «Η ακτή μας και η ακτή της Λιβύης “βλέπουν” η μία την άλλη. Αυτό δημιουργεί μία μοναδική ευκαιρία που “τρελαίνει” την Ελλάδα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος..
«Μιλάνε για υφαλοκρηπίδα γύρω από την Κρήτη. Δεν υπάρχει υφαλοκρηπίδα γύρω από τα νησιά, μόνο χωρικά ύδατα», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί για μία ακόμη φορά στην επίσκεψη του Λίβυου στρατάρχη, Χαλίφα Χάφταρ στην Αθήνα.

«Γιατί ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Χαφτάρ στην Ελλάδα; Απλά για να μας προκαλέσει. Ένας ηγέτης, που δεν θα κατονομάσω, μου είπε ότι ο Μητσοτάκης θέλει να διορθώσει το χάσμα μεταξύ μας. Αλήθεια, θέλει κάτι τέτοιο και καλεί τον Χάφταρ στην Ελλάδα; Αυτό είναι ανοησία. Απάντησα ότι ας διορθώσει πρώτα αυτό το λάθος και μετά θα είναι εύκολο να συναντηθούμε», κατέληξε ο Ερντογάν.

Share this post