Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της ΕΚ

Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της ΕΚ

«Η αξιοπιστία της χώρας μας ως επενδυτικού προορισμού εξαρτάται σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό από την επάρκεια και αξιοπιστία των εποπτικών μας αρχών, όπως είναι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών , Χάρης Γεωργιάδης.
Μιλώντας στην τελετή εγκαινίων των νέων γραφείων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ) ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση από τον τρόπο λειτουργίας της ΕΚ τα τελευταία χρόνια μέσα από μια συστηματική προσπάθεια και συνεχή δουλειά.
Για τις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις της Επιτροπής ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η εξέλιξη αυτή ήταν αναπόφευκτη, λόγω της αύξησης της στελέχωσης της υπηρεσίας αφού, όπως σημείωσε, με τις επικείμενες προσλήψεις, σχεδόν θα τριπλασιαστεί το εργατικό δυναμικό της ΕΚ.
«Έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ραγδαία και εξαιρετικά σημαντικά ανάπτυξη του τομέα των επενδυτικών υπηρεσιών στην χώρα μας», επεσήμανε.
Η πρόεδρος της ΕΚ , Δήμητρα Καλογήρου, τόνισε ότι ο ρόλος και οι εποπτικές αρμοδιότητες της ΕΚ έχουν διευρυνθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και ο όγκος της εποπτικής εργασίας έχει τριπλασιασθεί.
Ενδεικτικά ανέφερε ότι η ΕΚ αριθμεί σήμερα 679 οντότητες, σε σχέση με 247 το 2011 με μια άνοδο της τάξης του 174%.
Άνοδο της τάξης του 98% καταγράφει τα τελευταία χρόνια και ο ρυθμός ανάπτυξης των συλλογικών επενδύσεων, ενώ τα πολυάριθμα νέα νομοθετήματα της ΕΕ προνοούν πιο εντατικούς, περίπλοκους και στο βάθος εποπτικούς ελέγχους για καλύτερη προστασία των επενδυτών .

Η τελετή των εγκαινίων άρχισε με Αγιασμό , τον οποίο τέλεσε, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, ο παρεπιδημών Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης( Εκκλησία Ελλάδος) Κορωνείας, Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής , Αρχιμ. Ιωάννη.


Ο Μητροπολίτης Κορωνείας μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου και ευχήθηκε κι εκείνος υγεία, δύναμη και φωτισμό, καθώς και επιτυχία στο νευραλγικό και κρίσιμο έργο της Επιτροπής.

Share this post