ΕΔΕΚ ΑΘΗΝΑΣ: Τεκτονικοί κραδασμοί στο κόμμα από διαγραφή Παπαδάκη

ΕΔΕΚ ΑΘΗΝΑΣ: Τεκτονικοί κραδασμοί στο κόμμα από διαγραφή Παπαδάκη

  • Έκκληση να πρυτανεύσει από όλους η έγνοια για την ενότητα του Κόμματος και να αναληφθούν πρωτοβουλίες προς αυτή τη κατεύθυνση

Την εκτίμηση ότι οι τελευταίες εξελίξεις με την διαγραφή του Δημήτρη Παπαδάκη “αποτελούν την κορύφωση μιας πορείας αλλοίωσης της ιστορικής φυσιογνωμίας του Κινήματος και του ιδεολογικού του προσανατολισμού¨, εκφράζει η Οργάνωση Αθήνας του Κ.Σ. ΕΔΕΚ . Τέτοιες νοοτροπίες όμως, είναι σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση , ” αδιέξοδες και οδηγούν αναπόφευκτα στη συρρίκνωση και απαξίωση”  του Κινήματος.

Η Γραμματεία της Οργάνωσης Αθήνας του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίασή της στις 19 και 24 Φεβρουαρίου, με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται σε σχέση με τη διαγραφή του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη από το μητρώο μελών του Κινήματος. Μετά από εκτεταμένη διαλογική συζήτηση, η Γραμματεία ανακοίνωσε  τα ακόλουθα:

“1. Εκφράζουμε τη θλίψη και τη βαθειά μας ανησυχία για τις τραυματικές εξελίξεις, που ταλανίζουν το κόμμα, λόγω της διαγραφής του Δημήτρη Παπαδάκη, η οποία δυναμιτίζει την ενότητα και προκαλεί τεκτονικούς κραδασμούς στο οικοδόμημα του κόμματος.

2. Πιστεύουμε ότι οι σχετικοί χειρισμοί, έχουν παραγάγει και συνεχίζουν να παράγουν παράπλευρες απώλειες, δυσανάλογες σε σχέση με τις αξίες, που εμφανίζονται να προασπίζουν. Και φυσικά η μείζων απώλεια είναι η απαλλοτρίωση της μεγάλης νίκης του Κινήματος στις Ευρωεκλογές, την οποία η ηγεσία οφείλει να αξιοποιήσει με κεφαλαιοποίησή της. Πολύ περισσότερο, που για τη νίκη αυτή συνέβαλαν όλοι οι υποψήφιοι, αλλά και τα δημοκρατικά ανακλαστικά της ίδιας της κυπριακής κοινωνίας.

ΦΩΤΟ: ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

3. Έχουμε την άποψη ότι οι τελευταίες εξελίξεις αποτελούν την κορύφωση μιας πορείας αλλοίωσης της ιστορικής φυσιογνωμίας του Κινήματος και του ιδεολογικού του προσανατολισμού. Τέτοιες νοοτροπίες όμως, είναι αδιέξοδες και οδηγούν αναπόφευκτα στη συρρίκνωση και απαξίωσή του.

4. Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι οι εξελίξεις αυτές, εκτυλίσσονται σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για το κυπριακό και τα εθνικά μας θέματα, κατά την οποία διακυβεύεται η ίδια η εθνική μας ασφάλεια, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα. Οι συνθήκες αυτές απαιτούν συστράτευση όλων, κανένας δεν περισσεύει και πολύ περισσότερο είναι απαραίτητο να αξιοποιούνται όλα τα ερείσματα του λαού μας, σε όλους τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς.

5. Σταθερή μας πεποίθηση είναι ότι τα προβλήματα που ανεφύησαν στις σχέσεις του Ευρωβουλευτή με το κόμμα, θα μπορούσαν να είχαν επιλυθεί μέσα σε πνεύμα συναγωνιστικότητας, συνεργασίας και καλής θέλησης, με γνώμονα τη νομιμότητα και τη διαφύλαξη των θεσμών. Καταληκτικά πιστεύουμε ότι ποτέ δεν είναι αργά να πρυτανεύσει από όλους η έγνοια για την ενότητα του Κόμματος και να αναληφθούν πρωτοβουλίες προς αυτή τη κατεύθυνση”.

Τα μέλη της Γραμματείας της Οργάνωσης Αθήνας του Κ.Σ. ΕΔΕΚ αποτελούν:

Λευτέρης Κωνσταντινίδης Πρόεδρος
Αποστόλης Σπηλιόπουλος Οργανωτικός Γραμματέας
Χρίστος Ρούσσος Ταμίας
Λεωνίδας Μασσοστασής
Πρόδρομος Περδίκος
Νίκος Τριχινάς
Ζαχαρίας Τσίρτος

Share this post