Χρυσόστομος: Δόξα τω Θεώ πάω πολύ καλά».

Χρυσόστομος: Δόξα τω Θεώ πάω πολύ καλά».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον προσκάλεσε στο Φανάρι την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δοξολόγησε τον Θεό, γιατί, όπως είπε, η επέμβαση για την αντιμετώπιση του καρκίνου στο ήπαρ ήταν επιτυχής και αισθάνεται δυνατός για να συνεχίσει το έργο του.
Ο Αρχιεπίσκοπος επέστρεψε στην Κύπρο αργά χθες (Πέμπτη , 6.2.20) από την Βόρεια Καρολίνα, μετά από ένα ταξίδι, που κράτησε γύρω στις 18 ώρες, αφού το αεροσκάφος από το Λονδίνο (ενδιάμεσος σταθμός) καθυστέρησε να αναχωρήσει κατά δύο ώρες. Πριν αναχωρήσει από την Βόρεια Καρολίνα ο Αρχιεπίσκοπος δεν δέχτηκε η ενδιάμεσο σταθμό στην Βρετανική πρωτεύουσα. Η οδηγία προς τον διευθυντή του γραφείου του, Μιχάλη Σπύρου, ήταν να κανονίσει να επιστρέψει στην Κύπρο το συντομότερο.
Ως γνωστόν, ο Αρχιεπίσκοπος , στις 31 Ιανουαρίου, υποβλήθηκε σε επέμβαση καυτηριασμού καρκινικών εστιών στο ήπαρ με πλήρη επιτυχία. Την επομένη , 1 Φεβρουαρίου, έλαβε εξιτήριο από την κλινική Atrium Health στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, όπου τον συνόδευσε ο νευροχειρουργός Θεολόγος Θεολόγου.
Σήμερα στις 8.15 το πρωί , παρά την ταλαιπωρία του ταξιδιού, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος κατήλθε στο γραφείο του, όπου τον υποδέχθηκαν εγκάρδια το προσωπικό τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής, κληρικοί φίλοι και γνωστοί του.

 


Στην αρχή τελέστηκε αγιασμός από τον πρωτοσύγκελο, αρχιμ. Ιωάννη. Παρόντες ήταν οι επίσκοποι Καρπασίας και Νεαπόλεως. Ο Αρχιεπίσκοπος έψαλε και με ευλάβεια ο ασπάστηκε τον Τίμιο Σταυρό.

Όλοι του φίλησαν το χέρι του και του ευχήθηκαν «σιδερένιος». Απευθυνόμενος στην ομήγυρη, που τον υποδέχτηκε , ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, μίλησε για την κατάσταση της υγείας του και τους γιατρούς , οι οποίοι τον περιέθαλψαν . «Οι γιατροί μου στην Κύπρο με επικεφαλής τον κ. Παπαμιχαήλ έκαναν καλή δουλειά με τις χημειοθεραπείες, ώστε οι μισές εστίες (σ.σ: καρκίνου στο ήπαρ) είχαν ήδη καταστραφεί. Οι υπόλοιπες καταστράφηκαν από τον ιατρό στην Αμερική με το λεγόμενο κάψιμο».
Ο Αρχιεπίσκοπος, είπε ότι « μετά δυσκολίας δέχθηκε να πάει στις ΗΠΑ, αλλά έπεσε σε καλά χέρια». Ο ιατρός, Διονύσης Βροχίδης από την Ελλάδα είναι, τόνισε, «κορυφαίος σε παγκόσμιο επίπεδο». Επίσης , σημείωσε ότι, παρόλο που τις περισσότερες φορές οι διάφορες καταστάσεις δεν επιτρέπουν σε ανθρώπους με έφεση να ανελιχθούν στην Κύπρο και Ελλάδα και μένουν στάσιμοι, όταν βρεθούν στο εξωτερικό και υπάρχουν οι προϋποθέσεις, τότε καταξιώνονται και γίνονται διάσημοι».


Όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ χρειαζόταν δεύτερη εγχείρηση, εντούτοις ο δρ. Βροχίδης , κατάφερε με μικροχειρουργική επέμβαση να καταστρέψει όλες τις εστίες, «ακόμη και αυτή , που ήταν σε κομβικό σημείο για το συκώτι, γεγονός που απέδειξε ότι ο γιατρός είναι σπουδαίος επιστήμονας».
Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε αισιοδοξία , λέγοντας «Δόξα τω Θεώ πάω πολύ καλά».


*Σε δηλώσεις στο τηλεοπτικό δελτίο του ΡΙΚ και στην δημοσιογράφο Στέλλα Μιχαήλ ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του για να του ευχηθεί και τον προσκάλεσε στο Φανάρι την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 8 Μαρτίου, για να συλλειτουργήσουν.

 

 

Μετά τον αγιασμό και τις ευχές, ο Αρχιεπίσκοπος είχε συνεργασία με ανώτερα στελέχη της Αρχιεπισκοπής και άρχισε να εργάζεται κανονικά.

Share this post