Αρχιεπίσκοπος: «Θα επιστρέψω ακόμη καλύτερα»

Αρχιεπίσκοπος: «Θα επιστρέψω ακόμη καλύτερα»

«Αισθάνομαι , παρόλο που το ταξίδι είναι μακρύ, άνετα. Θα πάω καλά και θα επιστρέψω ακόμη πιο καλά», μας δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ , λίγο πριν επιβιβαστεί χθες το μεσημέρι στο αυτοκίνητο του για το αεροδρόμιο Λάρνακας.
Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος γευμάτισε με τους Χωρεπισκόπους Καρπασίας, Μεσαορίας, τον πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής , τον αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, συνεργάτες και φίλους. Στο γεύμα ήταν και οι δύο συνοδοί του στο ταξίδι ο νευροχειρουργός, Θεολόγος Θεολόγου και ο διευθυντής του Αρχιεπισκοπικού Γραφείου Μιχάλης Σπύρου. O κ. Χρυσόστομος ήταν ευδιάθετος και συνομίλησε με όλους τους ομοτράπεζους του, οι οποίοι του ευχήθηκαν να επιστρέψει «σιδερένιος» για να συνεχίσει την αποστολή του.

 


Σεβάσμιος κληρικός, ο οποίος παρακάλεσε να μην αναφέρουμε το όνομα του, δήλωσε : «Εύχομαι με την χάρη του Θεού να αποκατασταθεί η υγεία του Αρχιεπισκόπου. Η Εκκλησία Κύπρου τον έχει μεγάλη ανάγκη και πρέπει να σταματήσουν από διάφορους κύκλους διαδόσεις περί Αρχιεπισκοπικών εκλογών».
Μετά το γεύμα ο Αρχιεπίσκοπος αποσύρθηκε για λίγο στο διαμέρισμα του, όπου ήπιε σκέτο καφέ μαζί μ τον κ. Θεολόγου και τον Χωρεπίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρο, ο οποίος τον συνόδευσε στο αεροδρόμιο.

Ο νευροχειρουργός Θ. Θεολόγου

Ο Αρχιεπίσκοπος διανυκτέρευσε στο Λονδίνο και σήμερα θα μεταβεί στην Καρολίνα των ΗΠΑ, όπου θα τον υποδεχθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής , Ελπιδοφόρος.
Ο Μακαριότατος θα νοσηλευτεί σε ιατρικό κέντρο , ειδικό για τον καρκίνο του ήπατος.
Σύμφωνα με πληροφορίες  θα υποβληθεί σε θεραπεία , με ρομποτική μέθοδο, για να καταπολεμηθεί ένα ογκίδιο καρκίνου στο ήπαρ.

 


Λακωνική ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής αναφέρει:
«Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των χημειοθεραπειών ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος μεταβαίνει στις ΗΠΑ, σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο για χειρουργική επέμβαση για τον καρκίνο του ήπατος».

Share this post