Αποχωρεί ο Δ. Συλλούρης

Αποχωρεί ο Δ. Συλλούρης

Δεν θα διεκδικήσει επανεκλογή ως βουλευτής . 

Ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης αποχωρεί του χρόνου από την ενέργο πολιτική δράση. Η ανακοίνωση έγινε στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπου ο κ. Συλλούρης δήλωσε ότι δεν θα διεκδικήσει επανεκλογή στο Βουλευτικό αξίωμα στις βουλευτικές εκλογές του 2021.

Ο κ. Συλλούρης πραγματοποιεί , επικεφαλής διακομματικής αντιπροσωπίας, επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία, κατόπιν σχετικής από κοινού πρόσκλησης των προέδρων της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας κ.κ. Tony Smith και Scott Ryan, αντίστοιχα. Η επίσκεψη περιλαμβάνει επαφές σε ομοσπονδιακό και πολιτειακό επίπεδο και άλλες δραστηριότητες στη Μελβούρνη, την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Καμπέρα και το Σίδνεϋ. Την αντιπροσωπεία αποτελούν οι βουλευτές  Νίκος Τορναρίτης, Ανδρέας Φακοντής, Ζαχαρίας Κουλίας, Ηλίας Μυριάνθους, Λίνος Παπαγιάννη, κα Αννίτα Δημητρίου,  Κώστας Κώστα και Μαρίνος Μουσιούττας. Στην αποστολή συμμετέχει, επίσης, ο κ. Μιχάλης Μιχαήλ, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA).

Ενώπιον των ομογενειακών οργανώσεων της Μελβούρνης, με τις οποίες είχε συναντήσεις από το πρωί μέχρι και το βράδυ της Κυριακής, ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι “Κύπρος και Ελλάδα σε συνεργασία με τους απόδημους Έλληνες και Κύπριους, τις γειτονικές χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο και τη διασπορά αυτών των κρατών, αντιπαρατάσσουν στην πειρατική και επεκτατική τουρκική πολιτική και τις ιαχές πολέμου του Ταγίπ Ενρτογάν την ειρήνη, τη συνεργασία και την ευημερία”.

Τονίζοντας ότι εφόσον κατέστη προς όλους ξεκάθαρη η στόχευση της Τουρκίας, η Κύπρος και η Ελλάδα έχουν την ευκαιρία σε συνεργασία και τις άλλες γείτονες χώρες να γράψουν εκ νέου την ιστορία, είπε, με επιμονή, μεθοδικότητα.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου και συζήτησης που είχε με ομογενείς, ο Πρόεδρος της Βουλής ρωτήθηκε πως θα πρέπει να ενεργήσουν και ποιες δράσεις να αναλάβουν ενόψει της αναμενόμενης επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην Αυστραλία.

Ο Πρόεδρος τους Βουλής είπε πως για το θέμα της επίσκεψης Ερντογάν, οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν από τα συλλογικά όργανα των ομογενών σε συντονισμό με το Υπουργείο Εξωτερικών και την Υπάτη Αρμοστή της Κύπρου στην Αυστραλία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει επανεκλογή στο Βουλευτικό αξίωμα.

Σε ερώτηση αναφορικά με το επεισόδιο μεταξύ των Βουλευτών Κώστα Κωσταντίνου και Ειρήνης Χαραλαμπίδου, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε πως το λύπησε πάρα πολύ και κυρίως τα όσα λέχθηκαν μετά τον τερματισμό της συνεδρίας, προσθέτοντας πως όταν επιστρέψει στην Κύπρου θα δώσει τα πρακτικά της συνεδρίας στη δημοσιότητα.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του στην Αυστραλία, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε πως είναι η πιο συχνή και αποτελεσματική επικοινωνία με τους αποδήμους μέσα από αξιοποίηση της τεχνολογίας και για μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Αυστραλίας σε όλους τους τομείς.

Μεγαλύτερη συνεργασία σε όλους τους τομείς, πρόσθεσε, μέσα από αξιοποίηση της τεχνολογίας και των δυνατοτήτων που αυτή παρέχει.

Οι απόδημοι από την άλλη διαβεβαίωσαν τον Πρόεδρο της Βουλής και την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν με πάθος τον δίκαιο αγώνα της ιδιαίτερης τους πατρίδας και διαμήνυσαν στην πολιτική ηγεσία και το λαό της Κύπρου ότι μπορεί το σώμα τους και η φυσική τους παρουσία να είναι στην Αυστραλία, αλλά η ψυχή και η καρδιά τους είναι στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Share this post