Από σήμερα η Γ’ φάση χαλάρωσης των μέτρων για COVID 19

Από σήμερα η Γ’ φάση χαλάρωσης των μέτρων για COVID 19

Η Κύπρος περνά από σήμερα στην τρίτη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, καταγράφοντας για τρίτη φορά μηδέν κρούσματα σε ένα εικοσιτετράωρο.
Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν χίλιες-εννιακόσιες-ενενήντα-έξι εργαστηριακές διαγνώσεις.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων παρέμεινε στα 958.
Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται τέσσερα άτομα.
Τρεις ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
Από σήμερα  επανλειτουργούν πισίνες και κολυμβητήρια.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, στους χώρους των κολυμβητηρίων πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι γενικοί κανόνες υγιεινής και να λαμβάνονται μέτρα ατομικής υγιεινής από εργαζόμενους και λουόμενους.
Τα κολυμβητήρια οφείλουν να φροντίζουν για την καθαριότητα και απολύμανση των κοινόχρηστων και βοηθητικών χώρων. Επίσης, το υπουργείο Υγείας επισημαίνει την ανάγκη διασφάλισης της ποιότητας του νερού των κολυμβητικών δεξαμενών σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους.

 


Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, το προσωπικό των κολυμβητηρίων θα έχει ευθύνη να επιβλέπει τους λουόμενους για την άριστη συμμόρφωση τους με τις οδηγίες.
Επίσης έχει ευθύνη εκεί και όπου διαπιστώσει οποιοδήποτε σύμπτωμα να δρα άμεσα απομακρύνοντας τον πελάτη και ενημερώνοντας παράλληλα τον υπεύθυνο.
Θα ελέγχει ακόμη τους πελάτες στην είσοδο για καθαρισμό των χεριών πριν εισέλθουν στο χώρο της κολυμβητικής δεξαμενής.
Ανάμεσα στα νέα υποχρεωτικά μέτρα για τους λουόμενους είναι η χρήση σαγιονάρας στα αποδυτήρια καθώς και η χρήση ειδικού ποδολουτήρα ο οποίος θα περιέχει υδατικό διάλυμα χλωρίου για απολύμανση των ποδιών πριν την είσοδο στην πισίνα.
Θα είναι επίσης υποχρεωμένοι να φέρουν αδιάβροχο σκουφάκι.

Share this post