Από …λάθος η εξαγγελία Χάρη για προεδρικές.

Από …λάθος η εξαγγελία Χάρη για προεδρικές.

Σε …γλωσσικό λάθος και στο ότι δεν είδε πριν την δημοσίευση το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης του στην εφημερίδα “Πολίτης” αποδίδει ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ και τέως ΥΠΟΙΚ την εξαγγελία υποψηφιότητας για τις προεδρικές εκλογές του 2023.

Ο κ. Γεωργιάδης ρωτήθηκε μέχρι που φτάνουν οι προσωπικές του φιλοδοξίες.  «Μπορούμε να σας δούμε υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές του 23 ή δεν είναι κάτι που σας απασχολεί»; ρώτησε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καυκαλιάς. Η απάντηση Γεωργιάδη ήταν   «Δεν έχω λάβει τις τελικές οριστικές μου αποφάσεις. Ωστόσο πλέον ως μέλος της ηγετικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού θα ήταν πολύ πιθανό».

Ο Χάρης Γεωργιάδης έσπευσε  να ξεκαθαρίσει, μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ότι δεν εννοούσε τις προεδρικές εκλογές,  αλλά «προφανώς τις βουλευτικές εκλογές». Σημείωσε πως μία τέτοια παρεξήγηση θα αποφευγόταν,  αν έβλεπε το κείμενο προτού δημοσιευθεί. Ο δημοσιογράφος του «Πολίτη» Γιώργος Καυκαλιάς απάντησε ότι η απομαγνητοφώνηση έγινε αυτολεξεί τόσο σε σχέση με την ερώτηση όσο και σε σχέση με την απάντηση. Σημείωσε πως, αν έγινε κάποιο λάθος, αυτό δεν έγινε ούτε από τον ίδιο ούτε από την εφημερίδα.

Harris Georgiades
@Georgiades_H

Η αναφορά σε πιθανή υποψηφιότητα μου σε σημερινή συνέντευξη στον @politis_news προφανώς αναφέρεται στις βουλευτικές εκλογές, όχι στις προεδρικές! Λυπούμαι που η εισήγηση μου να δω το κείμενο πριν δημοσιευτεί δεν ικανοποιήθηκε. Θα αποφεύγαμε το λάθος @sfairika @kafkalia_george

Ο δημοσιογράφος απάντησε :

Conversation

Giorgos Kafkalias

@kafkalia_george

Επειδή με ρωτούν αρκετοί: Η απομαγνητοφώνηση έγινε αυτολεξεί τόσο σε σχέση με την ερώτηση όσο και με την απάντηση. Η ερώτηση ξεκάθαρα αφορούσε τις Προεδρικές 2023. Θεμιτά όσα λέει ο κ. Γεωργιάδης αλλά αν υπήρξε κάποιο λάθος αυτό δεν έγινε ούτε από τον “Π” ούτε από εμένα…

Share this post