Απεβίωσε ο αγωνιστής Ερμής Χριστοδούλου

Απεβίωσε ο αγωνιστής Ερμής Χριστοδούλου

Απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών ο υποστράτηγος εν αποστρατεία και αγωνιστής Ερμής Χριστοδούλου. Ανακοίνωση του Σωματείου ¨Αδούλωτη Κερύνεια” αναφέρει:
Έφυγε σήμερα τα χαράματα για το μεγάλο ταξίδι του, στον τόπο αναπαύσεως που ετοιμάστηκε για αυτόν στους ουρανούς, ο υποστράτηγος εν αποστρατεία και αγωνιστής Ερμής Χριστοδούλου. Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1936 και στα μαθητικά του χρόνια υπήρξε μέλος της ΕΟΚΑ. Η αγάπη του για τη πατρίδα τον ώθησε να καταταγεί στον νεοσύστατο κυπριακό στρατό με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού. Λαμβάνει μέρος το 63 στις μάχες της Ομορφίτας και τον Αύγουστο του 64 στην Μανσούρα. Στις 15 Ιουλίου του 74 υπερασπιζόμενος τη δημοκρατία σας λοχαγός της Ε. Φ. πυροβολείται εν ψυχρώ από πραξικοπηματία υπολοχαγό και στη συνέχεια μεταφέρεται στο Γενικό νοσοκομείο βαριά τραυματισμένος. Ο Ερμής Χριστοδούλου υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια και ήθος από όλες τις βαθμίδες της ΕΦ μέχρι την αφυπηρέτηση ως υποστράτηγος.
Η Κερύνεια και ο αντικατοχικός αγώνας για την απελευθέρωσή της έχασε ακόμη ένα από τα άξια τέκνα της, τον Υποστράτηγο εν αποστρατεία και αγωνιστή Ερμή Χριστοδούλου, τον Ερμή μας.
Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη, 28.4.2020, η ώρα 11πμ στην Εκκλησία της του Θεού Σοφίας, στο Στρόβολο.

Είναι επιθυμία της οικογένειας,  αντί στεφάνων γίνονται εισφορές στο Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια, στο λογαριασμό 011501003303. Παρακαλούμε δηλώνετε στην τράπεζα όνομα και ότι είναι εισφορά εις μνήμη του μ. Ερμή Χριστοδούλου για να δοθεί κατάλογος εισφορέων στην οικογένεια και απόδειξη, όπου αυτό χρειασθεί”.

*Στο βίντεο η μαρτυρία του Ερμή Χριστοδούλου για την τραγωδία της Κύπρου στο ντοκιμαντέρ  του Μιχάλη Κακογιάννη με τίτλο “Αττίλας ’74”

 

Share this post