Απαράδεκτος ο υπουργός κ. Καρούσος

Απαράδεκτος ο υπουργός κ. Καρούσος

Σε μείζον θέμα εξελίχθηκε για την κυβέρνηση ο επαναπατρισμός φοιτητών από το εξωτερικό και κυρίως από την Βρετανία. Η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις από φοιτητές , γονείς και πολιτικά κόμματα. Θέμα υπάρχει και για τους Κυπρίους, που απώλεσαν την εργασία τους.
Μια σειρά ερωτήσεων απηύθυνε ο βουλευτής της Αλληλεγγύης,  Μιχάλης Γιωργάλας, προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Μεταφορών, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις . Το Σάββατο οι δύο υπουργοί εξέδωσαν εκτενή δήλωση , απαντώντας στον βουλευτή.
Εξάλλου , σε συνέχεια των ανακοινώσεων του ΑΚΕΛ, έθεσε θέμα στον υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Καρούσο, ο βουλευτής του κόμματος , Ανδρέας Φακοντής , σε συζήτηση στον ΑΝΤ1.
Ο βουλευτής ήταν πιεστικός και ο υπουργός δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα. Ο κ.Καρούσος απέφυγε να απαντήσει στην επανειλημμένη ερώτηση, αν βρίσκονταν ή όχι φοιτητές στην πτήση της 29ης Μαρτίου από το Λονδίνο . Περιορίστηκε να απαντήσει πως «είχαν όλοι τα απαραίτητα πιστοποιητικά», ενώ αρνήθηκε να πει κατά πόσο υπήρχαν φοιτητές στην πτήση.
Θέμα έθεσε και ο γ.γ του ΔΗΚΟ Άθως Αντωνιάδης προτείνοντας στον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Καρούσο να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των επιβατών της πτήσης. . Ο κ. Καρούσος, προφανώς για να αποποιηθεί ευθυνών , του απάντησε(άκουσον –άκουσον!) «πως η λίστα είναι διαθέσιμη και μπορούν να απευθυνθούν στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη».
Είναι ολοφάνερο ότι η δήλωση αυτή δεν έγινε σε συνεννόηση με τον συνάδελφο του , τον κ. Χριστοδουλίδη. Την λίστα θα μπορούσε να την δώσει το ΥΠΕΞ , χωρίς την υπόδειξη Καρούσου.
Το συμπέρασμα είναι ότι η απάντηση του υπουργού Μεταφορών είναι αντιδεοντολογική , αντισυναδελφική και αποτελεί « χτύπημα κάτω από την μέση».
Μετά από αυτή την απαράδεκτη στάση Καρούσου, τί θα κάνει ο Ν. Χριστοδουλίδης; Θα δώσει στην δημοσιότητα την λίστα;
Α. ΒΙΚΕΤΟΣ

Share this post