Απάντηση Παπαδάκη στον Σιζόπουλο

Απάντηση Παπαδάκη στον Σιζόπουλο

*Τον καλεί να αναλάβει τις ευθύνες του.

*Την Δευτέρα αποφασίζει το Πειθαρχικό Συμβούλιο

Νέα έκκληση μέσα σε μερικές ώρες απηύθυνε ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Παπαδάκης, προς τον πρόεδρο του κόμματος , Μαρίνο Σιζόπουλο.

Σε γραπτή ανακοίνωση ο Δ. Παπαδάκης αναφέρει:

“Με λύπη μου, διαπιστώνω ότι παρά την έκκληση μου, προς τον κ. Σιζόπουλο, να αποσύρει τις καταγγελίες του και να προχωρήσουμε με όλους τους συναγωνιστές, για την αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ, ο ίδιος με τη σημερινή δήλωσή του, κλιμακώνει την ένταση, συνεχίζοντας την δυσφήμιση και την συκοφαντία, αφήνοντας αιχμές και σκιές γύρω από το πρόσωπό μου, με στόχο να με πλήξει προσωπικά και πολιτικά.

Ισχυρίζεται ότι με πράξεις μου αφήνω την ΕΔΕΚ εκτεθειμένη, απέναντι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όμως, είναι ο ίδιος που, ακόμα και σήμερα, με καλεί να προβώ σε τέτοιες ενέργειες.

Θα καλέσω για πολλοστή φορά τον κ. Σιζόπουλο να αναλάβει τις ευθύνες του και να αποσύρει άμεσα τις καταγγελίες εις βάρος μου, αντί να ρίχνει λάσπη, να αφήνει υπονοούμενα και να επιχειρεί να δημιουργεί εντυπώσεις”.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο (Π.Σ.) της ΕΔΕΚ συνήλθε το απόγευμα και συνέχισε την  διαδικασία αναφορικά με τις κατηγορίες εναντίον του Δημήτρη Παπαδάκη. Κλήθηκε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, εκ μέρους του Πολιτικού Γραφείου, για να καταθέσει και να αντεξεταστεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο, διαδικασία η οποία διήρκησε πέρα των δυο ωρών.

Ανακοίνωση του Π.Σ. αναφέρει: “Ο μάρτυρας του Πολιτικού Γραφείου κατάθεσε σωρεία τεκμηρίων και απάντησε σε ερωτήσεις των μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου σε σχέση με τις καταγγελίες κατά του Δημήτρη Παπαδάκη. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο, αφού άκουσε την μαρτυρία του εκπροσώπου του Πολιτικού Γραφείου κ. Σιζόπουλου, απεφάσισε να εξετάσει λεπτομερώς όλο το μαρτυρικό υλικό που τέθηκε ενώπιον του το οποίο κατέθεσε ο μάρτυρας και ως εκ τούτου θα συνεδριάσει εκ νέου την Δευτέρα 10/2/2020 για έκδοση απόφασης.
Δεδομένου ότι στην σημερινή Ακροαματική διαδικασία του Πειθαρχικού Συμβουλίου ο καταγγελλόμενος αρνήθηκε να παρευρεθεί και να καταθέσει την δική του θέση, το Πειθαρχικό Συμβούλιο θα προχωρήσει στην έκδοση απόφαση στην απουσία του καταγγελλόμενου.
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο καθ’ όλη την διάρκεια της σημερινής διαδικασίας τηρούσε πρακτικά διασφαλίζοντας πλήρη διαφάνεια και δίκαιη δίκη για τον καταγγελλόμενο”.

Share this post