28η Οκτωβρίου στην Πόλη και στην Σμύρνη.

28η Οκτωβρίου στην Πόλη και στην Σμύρνη.

Με την ευκαιρία της σημερινής επετείου της 28ης Οκτωβρίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στρο παρεκκλήσιο του Αγίου Σάββα στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη. Μετά την δοξολογία ο γενικός πρόξενος, πρέσβης Ευάγγελος Σέκερης, κατέθεσε στεφάνι στην πλάκα με τα ονόματα των Ελλήνων της Πόλης, που έπεσαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η επέτειος τιμήθηκε και στην Σμύρνη, στο ναίδριο της Αγίας Φωτεινής. Παρέστησαν τα στελέχη του Γενικού Προξενείου Σμύρνης, οι Έλληνες αξιωματικοί του ΝΑΤΟ υπό τον συνταγματάρχη Γιώργο Δασκαλόπουλο και μέλη της Ορθόδοξης Κοινότητας. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία πολλών Ελλήνων από το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού και τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο “οι Φίλοι της Παράδοσης” από τη Θεσσαλονίκη.
Η Γενική Πρόξενος, Αργυρώ Παπούλια , σε χαιρετισμό της ανέφερε μεταξύ άλλων:
“Σήμερα για τον ελληνικό λαό είναι μια ξεχωριστή ημέρα. Τιμάμε τη γενιά του “40 που αγωνίστηκε για την εθνική κυριαρχία και την εθνική αξιοπρέπεια. Δεν πολέμησε διεκδικώντας τη γη των άλλων, αλλά για την προάσπιση της γης των προγόνων τους. Είμαστε ειρηνικός λαός. Θέλουμε και επιδιώκουμε με πράξεις την ειρηνική συνεργασία με όλους, ιδιαίτερα με τους γειτονικούς λαούς. Συνεργασία δίχως σκιές αλλά με αλληλοσεβασμό και στόχο την αμοιβαία πρόοδο και ευημερία”.

Share this post